Vse kar ste želeli vedeti o kriptovalutah

Analiza Bitcoin, Ethereum, Ripple, LTC 24.12.

Bitcoin ripple etherium litecoin

© 2018 QuoteInspector.com BTC XRP ETH LTC

Bitcoin se je po dotiku 24.000 USD zopet zaletel v močan prodajni zid medvedov. Ripple zaradi napovedane tožbe SEC zabeležil 50% padec. Kripto trg znova preplavila manjša korekcija.

Bitcoin se je znova dotaknil 24.000 USD

Bitcoin je opravil še en neuspeli poskus čiščenja linije 24.000 USD. Trenutno se nahaja v fazi konsolidacije nad 23.000 USD, kjer za bike ni še nič izgubljenega. Najnižjo točko je BTC dosegel včeraj malo pred polnočjo in sicer v območju 22.620 USD (Bitstamp). Dobre novice prihajajo iz rudarskih krogov, kjer podatki kažejo, da rudarji ne prodajajo svojih kovancev kot se je zgodilo leta 2017/18. Kar po vsej verjetnosti pomeni, da čakajo kaj jim lahko prinese območje nad 24.000 USD.

Prava saga pa se dogaja v hiši Ripple. Po dolgem odlašanju so se v komisiji SEC odločili, da končno vložijo tožbo proti Ripplu. Kako se je to odrazilo na kripto trgu smo že videli. Ripple je tožbo že označil kot žalitev za celotni trg kriptovalut. Vendar je škoda že tu. Številna podjetja, ki so z gigantom že vzpostavila poslovne stike so začela odstopati od pogodb. Bivši član komisije Joseph Grundfest je izjavil, da bodo nedolžni imetniki XRP utrpeli znatno škodo ne glede na končno rešitev. “Posredniki bodo zaradi možnega pravnega tveganja prenehali poslovati v XRP. Posledično se bo zmanjšala likvidnost in vrednost XRP bo padla,” je še dodal.

Kljub temu, da je Bitcoin izgubil še eno bitko za 24.000 USD, pa vojna še zdaleč ni končana. Trend namreč kaže, da je še vedno močno na strani bikov. V zraku visi napoved močne korekcije, ki pa se kar noče zgoditi. Podporna linija leži pri 23.000 USD. Dokler se BTC nahaja v območju nad omenjeno linijo bikom ni treba skrbeti. Za premik navzgor mora glavna kriptovaluta najprej obračunati z linijo odpora pri 23.360 USD. Naslednja, kot nam je kristalno jasno leži v območju 24.000 USD do nekje 24.300 USD, kjer imajo medvedi postavljene svoje barikade. V kolikor Bitcoin pade pod 23.000 USD se močni podporni liniji nahajata pri 22.350 USD in 22.000 USD.

Ethereum

Ethereum se v času pisanja zadržuje pri 581 USD, kar pomeni, da se ping pong v zvezi z linijo 600 USD nadaljuje. Prodajni pritisk na trgov altov je preprosto premočan. Včeraj malo pred polnočjo mu je uspel potop celo do 550 USD, vendar so biki hitro postavili zadeve na svoje mesto. Vsekakor je bila to odlična nakupna priložnost. V kolikor se kriptovaluta št. 2 odloči za pot navzgor jo prva linija odpora čaka pri 592 USD ter 600 USD. Če Ethereum ponovno zgubi tla pod nogami, je prva podporna linija prisotna pri 565 USD, ključna pa leži pri 550 USD.

Ripple

Nesrečni Ripple v času pisanja trguje pri nezavidljivih 0.263 USD. Včeraj je doživel padec vse do 0.200 USD. Trenutna dnevna izguba znaša 27%. V luči napovedane tožbe SEC je trenutno stanje izredno nepredvidljivo in nehvaležno. Linije odpora ga čakajo pri 0.300 USD in 0.320 USD. Slabe novice so sprožile prodajo kovancev med drugim tudi velikih vlagateljev. Usoda XRP je trenutno zelo negotova.

Litecoin

Litecoin trenutno drži glavo nad 100 USD, kar je izredno dobro za kriptovaluto. Zdi se, da kar čaka na potezo Bitcoina, da bi se izstrelil višje. Včeraj je sicer testiral ceno pri 94.39 USD vendar mu je uspel povratek nad 100 USD, kjer se tudi sicer počuti najbolje. V času pisanja se LTC giblje pri 104 USD. Linija odpora leži pri 110 USD, kar v primeru vzpona BTC ne sme predstavljati nobene večje težave. Linija podpore se nahaja v območju 98 USD.

Razmere so trenutno ugodne za vzpon Bitcoina in druščine. Dokler se kralj kriptovalut konsolidira nad 23.000 USD, se bikom ni potrebno bati prav ničesar. Govorice o večji korekciji so sedaj potisnjene nekoliko vstran saj je BTC uspešno odbil vse napade medvedov. Mislim, da trenutno premorem toliko poguma, da lahko napovem, da v prihajajočem vikendu obstajajo precej velike možnosti za nov ATH. Vendar tako kot vedno ostanite pozorni, kajti medvedi ne spijo.

Želim Vam, da prihajajoče božične praznike preživite kar se da prijetno.

Merry Christmas

by Angeles Balaguer on Pixabay.com

 

1 Comment

  1. CyKaBit

    Cool info

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© 2021 KRIPTO PLANET

Theme by Anders NorenUp ↑