Bitecoin Ripple Ethereum Litecoin

© 2018 QuoteInspector.com BTC XRP ETH LTC

Bitcoin včeraj po tvitu Elona Muska dosegel skoraj 39.000 USD, danes že po starem. Ethereum in nekateri alti suvereno držijo cene vendar do pravega izbruha kljub napovedim še ni prišlo.

Bitcoin s pomočjo Elona Muska uspel ublažiti prodajni pritisk

Bitcoin se je v zadnjem tednu spopadal s težavami. Medvedi pritiskajo z vso silo vendar je bikom mukoma uspelo ceno zadržati nad 30.000 USD. Po navedbah nekaterih analitikov je nekaj večjih vlagateljev BTC kupilo ravno okoli 30.000 USD, tako da si ne morejo privoščiti padca pod to znamko. Čeprav se mogoče ne zdi, pa na kripto trgu divja prava razprodaja. Rudarji in nekateri srednje veliki kiti prodajajo Bitcoin kot po tekočem traku. Sicer je prvi mesec januar že pregovorno slab čas za kriptovalute. Prodaja se bo gotovo nadaljevala saj kitajski rudarji po tradiciji začnejo svoje kovance seliti na kripto borze pred novim letom, ki letos pride na 12. februar po našem koledarju.

Pravi met pa je včeraj uspel lastniku podjetja Tesla Elonu Musku. V svoj Twitter profil je dodal besedo Bitcoin ter simbol kralja kriptovalut. Cena se je v kratkem času povzpela za 6.000 USD,  na skoraj 39.000 USD. Poteza je spodbudila mnoge slavne osebnosti, ki posnemajo Muska, kar je lahko samo pozitivno za nadaljnjo rast kripto trga. Kljub temu, da se cena BTC znova ohlaja in se vrača v stare tirnice pa je t.i. “Elon Pump” kot ga imenujejo nekateri vsaj nekoliko pomagal bikom, da so se otresli velikega pritiska zadnjih dni. Tržna kapitalizacija se je v zadnjem času gibala okoli 850 milijard USD, včeraj pa se je znova povzpela nad 1000 milijard USD.

Bitcoin se v času pisanja zadržuje pri 33.700 USD. Včerajšnjega uspeha kriptovaluti ni uspelo zadržati. Na poti navzgor BTC čakata liniji odpora pri 33.800 USD in 34.000 USD. Močan odpor se nahaja pri 34.500 USD preboj katerega bi lahko pomenil, da se možnosti za nadaljevanje močno povečajo. V kolikor se pot obrne navzdol bi spust pod podporno linijo 33.000 USD lahko pomenil ponovno testiranje podpore pri 32.400 USD ali nižje. Trgovalni obseg se je v zadnjih nekaj urah močno zmanjšal. Tehnični kazalec se nahaja v območju nakupa (TradeView).

Ethereum

Ethereum se trenutno zadržuje pri 1.338 USD. Dnevna izguba tako znaša 5.25%. Tehnični kazalec se nahaja v območju nakupa. Najvišja današnja točka je znašala 1.407 USD. ETH se trenutno nahaja v fazi konsolidacije. Na poti navzgor so linije odpora prisotne pri 1.350 USD in 1.375 USD. V kolikor pride do prodajnega pritiska se podporne linije nahajajo pri 1.300 USD, 1.285 USD ter močna pri 1.250 USD.

Ripple

Ripple se nahaja pri 0.317 USD in beleži kar 12.77% rast na dnevni ravni. Tehnični kazalec se končno zopet nahaja v zeleni fazi nakupa. Najvišja današnja točka je znašala 0.338 USD, kar lahko razumemo kot okrevanje kovanca. Kljub težkim razmeram in novim tožbam na obzorju pa se XRP očitno ne da tako zlahka in prav je tako. Nekateri analitiki menijo, da bi v kratkem lahko prišlo do izbruha za okoli 10-15%. Trgovalni obseg se trenutno dobro drži in v primerjavi z BTC in ETH celo narašča. Liniji podpore sta prisotni pri 0.265 USD in 0.255 USD.

Litecoin

Litecoin se v času pisanja zadržuje pri 130 USD. Najvišja današnja točka je znašala 136 USD, na dnevni ravni LTC beleži 2.23% izgube. Tehnični kazalec se nahaja v rdečem območju prodaje, trgovalni obseg je močno zmanjšan. Liniji podpore se nahajata pri 130 USD in 120 USD. V kolikor bi se pot obrnila navzgor sta liniji odpora prisotni pri 140 USD in 150 USD.

Mnenj o razlogih Elona Muska za preteklo dejanje je veliko. Medtem, ko nekateri menijo, da je povzročil izbruh samo za svoje koristi, pa spet drugi v lastniku Tesle vidijo odrešitelja kripto trga. V to se ne bi poglabljal. Res pa je, da je včerajšnji “pump” za tiste, ki so kupili previsoko verjetno pomenil rešitev v smislu hitre prodaje ter vrnitev v igro. V zadnjih dneh so namreč konstantni dvigi in padci predstavljali veliko priložnost za t.i. striženje cen in priložnost za dobre zaslužke.

Včeraj smo bili priče, da je v kripto svetu vse mogoče. Vseeno ostanite pozorni saj je prodajni pritisk izredno velik in tako bo po napovedih ostalo še vsaj do kitajskega novega leta, saj analitiki napovedujejo tradicionalno povečano prodajo v azijskem delu sveta. Še vedno pa seveda pričakujemo in težko čakamo na morebiten izbruh alt sezone. Ethereum bo v roku dveh tednov izvedel novo nadgradnjo. Ostanite na varni strani.