BTC Chart

BTC Chart by © 2018 QuoteInspector.com

Bitcoin opravil težko pričakovano korekcijo. Tokrat na udaru imetniki dolgih pozicij. Ethereum v vzponu. Kaj lahko sledi?

Bitcoin končno doletela dolgo pričakovana korekcija

Bitcoin je dan začel z dolgo pričakovano korekcijo. Po včerajšnjem ATH pri 34.800 USD (Bitstamp) je danes zjutraj opravil večji popravek, ki smo ga že nekaj časa pričakovali. Najnižja točka je znašala 27.734 USD, nato je sledil močan odboj nad 30.000 USD.

Vikend vzpon BTC je imetnikom kratkih pozicij povzročil nekaj sivih las. Nekoliko slabše so jo danes odnesli lastniki dolgih pozicij. Po podatkih borze Bybit je bilo v samo nekaj urah likvidiranih za skoraj 1.19 milijarde USD dolgih pozicij. Nekateri poznavalci kripto trga so celo prepričani, da je padec v vrednosti 5.000 USD v treh urah eden izmed najhujših v zgodovini Bitcoina. Kripto borza Binance je v vsega 10 minutah zabeležila likvidacije dolgih pozicij v vrednosti 190 milijonov USD, kar predstavlja največjo enkratno izgubo do sedaj.

Kljub vsemu pa nekateri analitiki ostajajo optimistični. Analitik in vlagatelj Joseph Young je na svojem Twitter profilu omenil, da se je trgovanje z BTC na borzi Binance vrnilo v povprečje. Enakega mnenja je tudi izvršni direktor podjetja Cryptoquant Ki Young Ju, ki je mimogrede navrgel, da je pred nekaj urami opravil nakup BTC ter ETH.

Bitcoin se v času pisanja zadržuje pri 31.300 USD. Glavno podporo je kovanec našel v območju 28.500 USD. Trenutno se nahaja v fazi konsolidacije, trgovalni obseg se je nekoliko zmanjšal. Na poti navzdol je prva linija podpore prisotna pri 30.000 USD. Linija odpora BTC čaka pri 32.500 USD.

Ethereum

Ethereum je današnjo najvišjo točko dosegel pri 1.169 USD. V času padca je cena dosegla 890 USD, nato je sledil odboj do 1.055 USD. V času pisanja se cena nahaja pri 1.015 USD. V kolikor se ETH uspe obdržati nad linijo podpore 1.000 USD obstajajo realne možnosti za vzpon do območja 1.080 USD – 1.120 USD v naslednjih dneh. Linija podpore leži v območju 950 USD. ATH za Ethereum iz leta 2018 znaša 1.432 USD.

Ripple

Ripple nam zadnje čase pripravlja kratkotrajna presenečenja. V jutranjih urah je najvišjo točko dosegel pri 0.262 USD, nato je sledil umik do najnižje pri 0.215 USD. Trenutno se cena XRP zadržuje pri 0.230 USD. Močna linija odpora leži pri 0.250 USD. Linija podpore se nahaja v območju 0.222 USD – 0.220 USD.

Litecoin

Litecoin se v času pisanja zadržuje pri 150 USD. Najvišja današnja točka je znašala 174 USD, najnižja pa 139 USD. Napovedi za LTC so med bolj ugodnimi nekateri analitiki napovedujejo povsem možen vzpon vse do 200 USD. Linija podpore leži pri 130 USD.

Stanje se je po ostri korekciji nekoliko umirilo. Opažam, da so analitiki danes zelo zadržani pri izražanju mnenj v katero smer bi lahko krenil Bitcoin. Trgovalni obseg se je nekoliko zmanjšal, pravzaprav se zdi, da se biki in medvedi od daleč opazujejo kateri bo prvi naredil potezo. Po mojem skromnem mnenju je najbolj pomembno, da se BTC obdrži nad 29.000 USD.

Po hitrem pregledu profila Whale Alert na omrežju Twitter sem opazil, da so se v zadnjih nekaj urah dogajala premeščanja Bitcoina na borze, kar vsekakor ni dober znak. Korekcija je sicer bila pričakovana in celo dobrodošla vendar se vsakršno nadaljevanje padca lahko kaj hitro spremeni v panično prodajo. Zato ostanite pozorni.